Известие

Collapse
No announcement yet.

харчиме масълце като за световно

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• харчиме масълце като за световно

Колеги, няма да ви питам защо и как, искам да знам колко ми е розаво положението!

Просто хапваме си 1 литър на 1000 км,но антифриза е чист, двигателя сух, и не виждам сив пушек!
    До тук Румбата предположи, че съм за сегменти, може и буталца и нещо друго!
    Така проблемът ми е, че съм в немско, ако ще я докарвам в БГ ще е лятото. Сигурно ще направя поне 15к. Ясно ми е, че ще се долива масло и ще карам много леко.
    При такава олигофрения при положение, че си доливам масълце голям ли е % да родя и аз!?

Колата е 147, 1.6 тс с бигаз
    Last edited by hektor; d.m.y г., 15:28.
    Opel Corsa B
    Opel Tigra
    Mercedes A 160
    Mercedes A190 AMG
    Alfa Romeo 147 1.6 ts
    http://www.snimka.bg/album.php?album_id=233669

Ми ако смениш маслото с някакво 15в40? Има селения за износени мотори, които харчат масло...СЕЛЕНИЯ HPX мисля, че беше.То е ясно, че няма да спре да го хапва, ама поне да намалиш разхода на масло малко...
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Направо слагай 10W60 и нямаш грижи, ще отложиш ремонта с доста.
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Колега и Аз съм със същият проблем, който в монета е в процес на решаване. За съжаление ремонта ще ти излезе между 1000 и 2000 лв в БГ!
        Като взе да ми губи масло, го сммених с 15W40, ефекта беше нулев, тогава бях откачил и маркуча за меслените пари който влиза преди дроселната клапа след дебитомера и го бях ръгнал в едно отворено шише, изхвърли ми от там за 300 км над литър масло, а на това отгори после долях още 1 литър явно беше изхвърлено от 2-ят маркуч за маслените пари. Това както разбрах е защото се получава обратно налягане в картера и изхвърля маслото през отдушниците.
        На мен също не ми пушеше през ауспуха, освен, че взе да става мазен, ама то след 15-20 литра масло минали от там за 6000 км си е нормално.
        Та когато я отворихме се оказа, че имам 3 счупени бутала, който не бяха задрали в цилиндрите, което ми спести 100-200 лв. За сега съм дал над 1000 лв за части и още не е готова. А и ако някой има пети за зацепване на ангренажният ремък покрай Ловеч ще съм му много благодарен ако може да ми услуgи с тях, за 156-ца 2,0 TS.
        Та колега като знаеш какво ми е на мен си помисли за двигател втора ръка и дали ще можеш да я дощараш на собсветн ход а, иначе съм сигурен, че знаеш, че колата си върви нормално въпреки голямата загуба на масло!!
        И както ми казват на мен за утешение Успех със следващата кола!!!!
        Alfa Romeo 156 2.0TS, 150 коня
        ЕГН:0103041325

Comment

За момента ми е проблема да изкарам поне още 15к км, нямам начин в момента да влизам в ремонт, поне до лятото.
          Добре де физически, къде отива маслото, обяснете като на полу идиот!
          Opel Corsa B
          Opel Tigra
          Mercedes A 160
          Mercedes A190 AMG
          Alfa Romeo 147 1.6 ts

Comment

разкачи си дебитомера и погледни какво е състоянието в посока към дросела...
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Маслото ти най-вероятно минава във въздохопроводите по маркучите за маслените пари, те са 2 обикновенно, единият влиза след дебитомера преди дроселната клапа, а другият след дроселната клапа, поне при мен е така. Маслото при мен излизаше през тези маркучи и влизаше във въздухопроводите и от там в цилиндрите където изгаря. Това не е хубаво защото се прецакват свещите и ламда сондата, за това е хубаво ако я караш така да изкараш тия муркучи от въздухопроводите и да ги сложиш във едно шише, вероятно ще трубва да ги удължиш с друг най-обикновен маркуч и да връщаш маслото от шишето обратно в двигателят. Поне Аз така карах преди ремонта около месеце и естествено имах си и тубичка с масло в багажника.
              И ако направиш така не запушвай шишето защото от маркучите или духа или смуче въздух и не забравя да запушиш хубаво отворите във въздупроводите от където си махнал отдушниците.
              На мен тия маркучи за маслените пари се намират като застанеш пред колата в горният десен ъгъл на капака на клапаните, единият излиза на дясно а другият напред, към купето и са много близко един до друг.
              Мъка ще ти е така колага, колкото повече караш вероятно толкова повече ще ти гори масло, пробвай ако искаш да сложиш някоя добавка може да закърпи положението за известно време.

Comment

шах и мат!

Нито ауспуха ми е мазен нито тръбата към дросела. Разкачих дебитометъра и пъхнах кухненска мека хартия чак до дросела и излезе суха.
                Кво става!?
                Идеи

освено от споменатия проблем, който явно не е, от къде може да идва това похапване на масло?
                Айде кофти масло хмммммммммм Аджипа от Румбата е качествен, тукашно масло вече изгори 3 литра!
                Opel Corsa B
                Opel Tigra
                Mercedes A 160
                Mercedes A190 AMG
                Alfa Romeo 147 1.6 ts

Comment

Ако са ти счупени сегментите е възможно да минава маслото между буталата и цилиндрите или ако има деруги по цилиндрите или ако са счупени буталата както при мен, тези варианти не се виждат без да разглобиш двигателя.
                  Вземи провери за нещо по-просто като спукан картер, виж си кората дали има ново масло по нея, огледай картера на канал.
                  Last edited by vinilov; d.m.y г., 14:54.

Comment

Working...
                  X